Porție de cultură în acest weekend la Botoșani. Invitație la film,teatru și bibliotecă

Weekend plin de evenimente pentru iubitorii de cultură din Botoșani. Fie că este vorba de filme, spectacole de teatru pentru copii sau adulți, instituțiile de cultură oferă modalități de petrecere a timpului liber, constructiv.

Weekendul cultural începe de vineri cu spectacol de teatru. Este vorba de ”Aniversarea” un spectacol regizat de Erwin Shimshenson, prezentat de actorii Teatrului Mihai Eminescu din Botoșani. Spectacolul realizat după o piesă a olandezului Jeroen Van Der Berg, este o dramă de familie, actuală și cu impact deosebit în care mulți vor regăsi problemele care macină o căsnicie. Spectacolele vor fi jucate vineri și sâmbătă, începând cu ora 19.00 pe scena Casei de Cultură a Tineretului. Weekendul va continua cu o serie de filme, sâmbătă la Cinematograful Unirea.

Nici cei mici, nu au fost uitați, dar cu siguranță și adulți se pot reîntâlni cu personajele copilăriei. Teatrul de Păpuși Vasilache, prezintă spectacolul ”Ursul păcălit de vulpe”, o producție cu marionete și un text clasic inspirat de povestea lui Ion Creangă.

Pentru cei îndrăgostiți de carte și mai ales de poezie, Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu” a pregătit vineri, 8 aprilie, un eveniment ”rimat”. Este vorba de acțiunea ”Zâmbete în rimă” ce va avea loc la filiala numărul 1 de pe strada Primăverii, începând cu ora 14.00. Este vorba de creațiile literare prezentate de micii junimiști botoșăneni coordonați de profesorul Mihaela Țicalo.

Citeste si:

Facebook Comments