Poștașii au ieșit în stradă

Salariile mici, motivul grevei

Zeci de factori poştali au ieşit astăzi să protesteze! Aproximativ 40 de salariaţi ce lucrează la oficiile poştale din Botoşani au protestat timp de 30 de minute. Totul s-a întâmplat la Oficiul Zonal Poştal de la Gară şi la Oficiul poştal de distribuiri Botoşani. Principalele nemultumiri ale protestatarilor au fost legate de salariile mici care nu au mai crescut de 3-4 ani şi condiţiile improprii de muncă.

Deşi în luna mai a acestui an a mai fost organizat un protest nici până acum nu s-a luat nicio măsură în vederea îmbunătăţirii situaţiei. Singurul lucru bun după protestul din luna mai a fost modificarea legii serviciilor poştale. Astfel, factorii poştali au obţinut concediu de odihnă, lucru care până atunci nu era posibil.

În mai li s-au promis o creştere salarială cu 200 de lei. Dar a fost doar o promisiune. Angajatii lucrează pe acelaşi salariu de ani buni.

Asemenea lui şi Dumitru Gontariu, secretar general SLPR Botoşani care deşi în luna mai a împlinit 28 de ani de când lucrează aici, nu a primit nicio majorare a salariului. Din spusele sale acesta are doar 1600 de lei salariul net.

Din fericire, clienţii oficiilor poştale din Botoşani nu au fost afectaţi de protest.Poștașii speră ca măcar de data aceasta problemele lor să fie soluţionate. Momentan se aşteaptă deciziile care vor fi luate de liderii sindicali.

În cazul în care cererile lor vor fi din nou amânate, protestatarii sunt hotărâţi să continue protestele.

Citeste si:

Facebook Comments