Poștașii din Botoșani vor protesta la București

Poștașii din Botoșani vor protesta la București

Mitingul va avea loc pe 7 mai

Poștașii amenință cu grevă! Și asta pentru că nu s-a ajuns la nicio înțelegere cu conducerea CN Poșta Română și reprezentanții Sindicatelor Lucrătorilor Poștali din România în ceea ce privește revendicările, creșterile salariale, dar și schimbarea Contractului Colectiv de Muncă, poștașii din județul Botoșani vor protesta la București, alături de colegii din întreaga țară. Decizia a fost luată vineri, 22 aprilie, iar protestul va avea loc sâmbătă, 7 mai 2016. Filiala Județeană a Sindicatelor Lucrătorilor Poștali din România va participa la acest miting național cu un număr de 50 de salariați, membri de sindicat. Una dintre revendicările poștașilor face referire și la o majorare salarială, în sumă fixă de 200 de lei pentru fiecare salariat al Poștei Române. Lucrătorii din cadrul instituției spun că ultima astfel de modificare salarială s-a făcut în anul 2014, când fiecare salariat a primit câte 100 de lei în plus.

În plus, agenții poștali care activează în mediul rural, doresc schimbarea legislativă, astfel să se permită angajări temporare, pentru ca și ei să poată beneficia de concedii de odihnă.

Ei mai spun că acest lucru se întâmplă de ani de zile. O altă solicitarea este a agenților poștali, a factorilor poștali și a salariaților din centrele de tranzit care lucrează numai în program de noapte.

Ei cer încadrarea în grupa de condiții speciale de muncă, în scopul diminuarii vârstei de pensionare a acestei categorii de salariați.

Citeste si:

Facebook Comments