VIDEO! Potopul s-a dezlănțuit la Botoșani

S-a dezlănțuit iadul în cursul după-amiezii de ieri, la Botoșani! În mai puțin de o oră, ploaia a inundat mai multe străzi din municipiu iar afectate au fost și câteva localități din județ. Zeci de gospodării au fost inundate, mai multe mașini au rămas captive pe străzi, ce au devenit adevărate lacuri, canalizările au refulat iar capacele au fost aruncate la câțiva metri distanță. Salvatorii au făcut cu greu față numărului mare de sesizări la 112.

Dezastru în întreg județul! Botoșaniul a fost și rămâne încă sub Cod Portocaliu de ploi. Viitura și ploile au lăsat în urmă un real dezastru. Mai mulți copaci au fost doborâți de vânt în Parcul Mihai Eminescu și pe Pietonalul Unirii. Principale artere rutiere au devenit impracticabile iar mașini au rămas blocate în apa care atingea pe alocuri peste 50 de centimetri.

Calea Națională, în zona Stadionului a fost reală capcană pentru conducătorii auto. Câțiva șoferi care se aflau în tranzit prin zonă au rămas cu mașinile înecate în apă. Într-unul dintre autoturisme s-a aflat și un copil de 14 ani. Băiatul a făcut atac de panică și a fost cărat în spate de un pompier.

În mai puțin de o oră, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență s-au înregistrat aproximativ 40 de apeluri prin 112. Probleme deosebite s-au înregistrat și la sensul giratoriu de la Împarat Traian cu strada Octav Onicescu. Oamenii priveau de la balcoane cum mașinile le sunt înghițite de apă.

O altă zonă unde la fiecare ploaie puternică sunt probleme grave, a fost și strada Pacea.

În mai multe zone din municipiu dar și în localități din județul, oamenii au rămas mai multe ore fără curent electric. Cei doi viceprimari au ieșit în cursul serii trecute alături de pompieri, jandarmi și polițiști și au inspectat străzile problemă.

Din fericire nu s-au înregistrat victime omenești.

Citeste si:

Facebook Comments