VIDEO! Povestea fascinantă a unei mari personalități botoșănene scoasă la lumină

Istoria inedită și aproape necunoscută a unei mari personalități botoșănene a fost scoasă la lumină.

Istoricul botoșănean Sergiu Balanovici, după un efort documentar și de cercetare considerabil a reușit să prezinte lumii întregi povestea fascinantă a generalului Gheorghe Avramescu, un adevărat erou al celor două războaie mondiale. Informații prețioase și deosebite de interesante au fost grupate într-o lucrare științifică unicat prezentată în premieră la Botoșani.

”Generalul Gheorghe Avramescu” este o carte lansată sâmbătă la Muzeul Județean de Istorie Botoșani.

Practic este povestea inedită și în același timp fascinantă a unei mari personalități botoșănene. Este vorba, așa cum arată și titlul cărții, despre Generalul Gheorghe Avramescu, un personaj care a reușit să avanseze de la soldat la general de armată în perioada interbelică, devenind un adevărat erou. Sergiu Balanovici, cercetător cunoscut la Botoșani, spune că în cadrul lucrării este prezentată întreaga poveste de viață a marelui general.

La lansarea cărții au participat și specialiști de renume în istoria militară precum Petru Otu.

Acesta a apreciat eforturile istoricului botoșănean și mai ales tema lucrării.

Totodată, cartea lui Sergiu Balanovici conține date inedite și deosebit de interesante privind viața fascinantă a acestui militar de origine română implicat în cele două mari războaie mondiale.

Gheorghe Avramescu a fost un militar care s-a născut într-o familie modestă de țărani din Botoșani dar care printr-o ambiție și pricepere rară a reușit să ajungă general de armată. S-a distins mai ales în luptele din cel de-al doilea război mondial primind numeroase și importante disctincții militare, printre care și Crucea de Fier și Ordinul Mihai Viteazul.

A murit în condiții misterioase, după ce a fost arestat chiar în timpul războiului de NKVD.

 

Citeste si:

Facebook Comments