Povestea spitalului fantomă de la Săveni. Un medic botoșănean trage un semnal de alarmă

Povestea spitalului fantomă de la Săveni. Un medic botoșănean trage un semnal de alarmă

Spitalul fantomă al Botoșaniului prin ochii unui medic.

Este vorba de ruinele ce odihnesc curtea Spitalului de Săveni. Medicul Elena Cardaș, a fotografiat și a făcut publice pe o rețea socială imaginile cu ruinele fostului centru de sănătate care se afla odinioră în apropierea secțiilor de astăzi. Medicul botoșănean se arată dezamăgit și indignat de faptul că factorii de decizie, de orice fel, din România au lăsat să moară la Săveni, un spital, un mare centru de îngrijire odinioară prosper și care deservea întraga regiune, fără ca pacienții să mai bată drumul până la Botoșani. Mesajul inițial al medicului, după ce a constatat cum au fost lăsate în paragină, clădiri altădată falnice și utile, a fost publicat ieri pe facebook.

” Aceasta este fata nevazuta a spitalului unde muncesc. Saveni, 2016. E dezolant si salbatic, parca as locui intr-un platou de filmare la Hollywood, lipsesc doar fantomele. Ma simt ca Intr-un veac de singuratate al lui Garcia Marquez. Ierburile, pasarile, copacii, soparlele, furnicile isi recapata teritoriul de drept in fata omului care se da inapoi si nu mai vrea sa continuie visul cuiva care a luptat poate in Razboiul pentru Independenta(´….)Stiu doar ca aici a fost acum 100 de ani un centru de sanatate infloritor si care acum nu mai este”

Medicul botoșănean spune că nu s-a referit nicio clipă la secția exterioară a Spitalului Județean care funcționează la Săveni, ci doar la ruinele care există prin împrejurimi și care au aparținut odinioară unui mare spital.

Elena Cardaș spune că de fapt a reușit să suprindă imaginea unui spital fantomă, care a existat odată la Săveni, dar a fost distrus poate de indiferență și lipsă de implicare, spune medicul. De altfel medicul botoșănean se întrebaă retoric, cine este de vină pentru ruinarea fostului mare spital.

În momentul de față la Săveni, pe locul fostului spital orășenesc funcționează doar o Secție Exterioară a Spitalului Județean Mavromati, cu competențe limitate.

Citeste si:

Facebook Comments