VIDEO! Prăpad în județ din cauza viscolului!

Prăpăd în județ cauzat de viscolul puternic! Mai multe drumuri județene și naționale au fost blocate de nămeții aduși de vânt pe tronsonul asfaltic.

Deși nu a mai nins de câteva zile, zăpada viscolită pe drum a reprezentat un obstacol în calea șoferilor. Mai mulți oameni au rămas captivi în nămeți în noaptea de marți spre miercuri pe drumul Havârna –Dorohoi, iar în cursul zilei de astăzi o mașină a derapat într-un șanț la Săveni.

Iarna nu și-a ieșit încă din drepturi, iar noaptea trecută a fost coșmarul șoferilor care au avut curajul să pornească la drum. Dacă în oraș condițiile meteo au fost favorabile, pe drumurile județene și naționale viscolul a făcut ravagii.

Probleme grave au fost pe drumul Botoșani-Săveni. Deși era echipat de iarnă un șofer a ezitat să înainteze.

Autoritățile județene spun că au fost luate prin surprindere dar au acționat cu promptitudine și au scos la deszăpezit toate utilajele din dotare.

Probleme au fost și pe tronsoanele Hănești-Dângeni, Hănești-Zahoreni-Manoleasa și pe zona de la Rediu spre limita de județ cu Iași.

Viscolul a creat mari probleme și pe drumurile naționale: Botoșani-Săveni, Dorohoi-Darabani și Leorda-Dorohoi.Cinci persoane au rămas înzăpezite într-o mașină pe drumul ce duce de la Havârna la Dorohoi și a fost nevoie de intervenția pompierilor cu șenilata.

Oamenii au fost transportați la adăpost.Nici astăzi situația nu s-a îmbunătățit. Un autoturism a ajuns într-un șanț pe drumul Botoșani-Săveni.

Prefectul județului, Dan Nechifor s-a deplasta astăzi pe teren pentru a vedea care este starea drumurilor. Botoșaniul a fost sub incidența codului galben de vânt până la orele 16.00 . Iar drumarii sunt pregătiți să intervină în cazul în care vremea schimbă din nou foaia.

Citeste si:

Facebook Comments