Precipitații abundente în weekend-ul trecut

Precipitațiile abundente căzute în weekend-ul trecut au pus în alertă autoritățile.

Cantitățile mari de apă întregistrate în unele zone din județ au făcut ca unele pâraie să iasă din matcă și să inunde mai multe suprafețe agricole.

Pentru câteva ore, zona Fundu Herții și Hilișeu Cloșca au fost cod portocaliu de inundații.

Ploaia de sâmbătă şi apoi lapoviţa şi ninsoarea de a doua zi au produs inundații serioase în județ. Cea mai gravă situaţie s-a înregistrat în nordul judeţului, unde mai multe pâraie s-au revărsat.

La intrare în cătunul Balabani din comuna Hilişeu Horia, apa a ajuns să măsoare circa 70 de centimetri pe şosea şi să acopere mai multe suprafeţe agricole.

Aceeaşi situaţie a fost şi în localitățile Fundu Herţii şi Hilişeu Cloşca. Aici au fost inundate aproape 50 de hectare de păşuni. Președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți, a spus că reprezentanţii ISU şi ai primăriilor din zonă au monitorizat situaţia mai ales că, pentru câteva ore, regiunea a fost sub cod portocaliu de inundaţii.

La Pădureni, comuna Şendriceni, şi la Stăuceni, au fost inundate două curţi, iar, în satul Rădenii Noi din comuna Frumuşica, o maşină a rămas blocată în noroi.

Evenimentele de ieri i-au determinat pe membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să se reunească în cadrul unei şedinţe în care s-au analizat evoluţia situaţiei hidrometeorologice de la nivelul judeţului şi măsurile pe care fiecare instituţie cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă trebuie să le adopte.

Citeste si:

Facebook Comments