Prefect: ”Directorii de instituții trebuie să colaboreze cu mass-media”

Prefect: ”Directorii de instituții trebuie să colaboreze cu mass-media”

Directorii de instituții deconcentrate trebuie să colaboreze cu mass-media.

Prefectul Dan Nechifor a fost foarte ferm în acest sens și a cerut ca instituțiile publice de stat să respecte cadrul legislativ existent referitor la acest aspect. Reprezentantul guvernului în teritoriu amai spus că legea privind liberul acces la informațiile de interes public precizează clar că accesul liber și neîngrădit al persoanei la orice informații de interes public constituie unul dintre principiile fundamentale ale relațiilor dintre persoane și autoritățile publice, în conformitate cu Constituția României și cu documentele internaționale ratificate de Parlamentul României.

Cei mai mulți dintre directorii de deconcentrate de la Botoșani o respectă, dar sunt și în care această lege este „uitată” într-un sertars au există instituții, unde informațiile circulă discreționar iar comunicatele de presă lipsesc cu desăvârșire.

De aceea, prefectul Dan Nechifor a atras atenția ca această prevedere legislativă să fie respectată de toate persoanele cu funcții de conducerea aflate în fruntea unor instituții publice.

Citeste si:

Facebook Comments