VIDEO! Prefectul a băgat primarii în ședință

Pe parcursul acestei săptămâni, primarii au fost convocați la întâlniri cu prefectul județului și cu reprezentanții mai multor instituții.

Principalul subiect al întâlnirilor a vizat pericolul apariției unui focar de pestă porcină africană pe raza județului. Autoritățile au dorit să se asigure că primarii sunt pregătiți să intervină în situații limită.

Pericolul pestei porcine africane pândește și județul Botoșani. De doi ani de zile este alertă maximă însă, din fericire, până în prezent focarul nu a ajuns și în județul nostru.

Pentru a se asigura că autoritățile din fiecare unitate administrativ teritorială ar ști să intervină în situații de criză, conducerea Direcției Sanitar Veterinare a organizat mai multe întâlniri în județ .

Crescătorii de porci sunt sfătuiți să anunțe de îndată medicul veterinar dacă observă semne de boală la animale. Pesta porcină nu afectează oamenii și nu există risc de îmbolnăvire. În cazul apariției la Botoșani, impactul va fi devastator din punct de vedere economic.

Citeste si:

Facebook Comments