Prefectul s-a supărat pe primari și directori de deconcentrate

ONG-urile luate în colimator

Prefectul s-a supărat pe primari și directori de deconcentrate. Aceștia au spus PAS unei ședințe convocate de Prefectura Județeului Botoșani. Chiar de la începutul ședinței, prefectul Dan Nechifor a remarcat că primarii și directorii de la instituțiile deconcentrate au lipsit de la ședința în care erau dezbătute problemele cu care se confruntă cetățenii de etnie romă. Și de această dată, Dan Nechifor a sesizat că ONG-urile, care se ocupă de cetățenii romi, lipsesc.

Scaunele goale din sala mare de ședințe din Palatul Administrativ arată lipsa de interes a şefilor de instituţii sau a primarilor care au în localităţile pe care le conduc comunităţi de romi. Singurul director prezent la şedinţă a fost Teodor Dimitriu, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. De la primării au venit doar de la Botoşani şi Dorohoi.

Prefectul Dan Nechifor a spus pe un ton destul de ferm că această situaţie nu se va mai repeta la şedinţele viitoare, explicând de ce este importantă prezenţa directorilor de deconcentrate sau a primarilor la astfel de şedinţe.

Pe ordinea de zi a şedinţei au fost mai multe puncte, printre care problemele cu care se confruntă romii din județul Botoșani, dar şi prosilibităţile de finanţare pe proiecte europene pentru acest segment de populaţie.

Citeste si:

Facebook Comments