Prefectul s-a supărat pe unele ONG-uri

A solicitat o reevaluare a acestora

Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, s-a supărat pe ONG-urile din asistența socială. În cadrul ședinței Comisiei de Incluziune Socială, prefectul a observat că ONG-urile din domeniul asistenței sociale lipsesc la această întâlnire. Acestea ar fi trebuit să fie prezente la ședința Comisiei de Incluziune Socială fiindcă, în general, aici sunt prezentate mai multe probleme sociale care au rzolvare împreună cu aceste ONG-uri. În acest context, Dan Nechifor și-a pus întrebarea dacă nu cumva aceste organizații există doar pe hârtie.

Mai mult chiar, Dan Nechifor a solicitat ca lista cu aceste organizații să fie refăcută și, în același timp, să fie reevaluată și relaţia pe care instituţiile statului o au cu organizaţiile non-guvernamentale.

Prefectul a dat și o explicație personală legat de absența unor ONG-uri la astfel de ședințe pe teme de asistență socială.

La final, prefectul Dan Nechifor a făcut un apel către Organizațiile Non Guvernamentale active, care se implică în soluţionarea problemelor diverselor categorii de populaţie vulnerabilă să se înscrie ca membre şi să participe la lucrările Comisiei de incluziune socială din cadrul Prefecturii. Iar, acele organizaţii care sunt membre, dar nu participă la întâlniri, să fie excluse din structura comisiei.

Citeste si:

Facebook Comments