Pregătiri pentru iarnă

Joi dimineață, la Instituția Prefectului au fost convocați șefi de la Secția Drumuri Naționale și cei de la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri pentru o discuție privind pregătirile pentru sezonul rece.

A fost prezentată situația contractelor pentru deszăpezire din acest an, dar și stocul materialelor antiderapante din baze, precum și numărul de utilaje din parcul auto propriu și al utilajelor închiriate. Drumurile naționale de pe raza județului Botoșani vor fi deszăpezite de firma Transporturi Auto, iar pe cele județene vor acționa aceleași firme ca și în iarna trecută.

Vasile Gherase, inginer în cadrul Secției Drumuri Naționale, a precizat că în acest an drumurile naționale vor fi deszăpezite cu un produs nou, ecologic, care nu afectează asfaltul.

La începutul lunii noiembrie, pe drumurile naționale vor fi montate și panourile parazăpezi, fiind vorba de aproximativ 26 de mii de metri liniari, care vor fi puse în punctele cele mai vulnerabile.

Și la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri se pregătesc stocurile, la această dată având în baze două mii de tone de antiderapant și o sută de tone de sare.

Sezonul rece începe oficial pe data de 15 noiembrie și ține până la jumătatea lunii martie.

 

Citeste si:

Facebook Comments