VIDEO! Pregătirile pentru alegeri au intrat în linie dreaptă

La sfârșitul acestei săptămânii, românii vor ieși la urne pentru a-și alege președintele țării, iar la Botoșani pregătirile pentru primul scrutin au intrat în linie dreaptă.

Au fost trimise în teritoriu buletinele de vot, dar și celelalte materiale necesare desfășurării alegerilor, urmând ca în ziua dinaintea alegerilor să fie distribuite către secțiile de votare din județ. În total, în județul Botoșani au fost amenajate 427 de secții de votare.

Sute de mii de botoșăneni cu drept de vot sunt așteptați duminică la urne pentru a-și alege președintele. Pregătirile pentru primul scrutin din 10 noiembrie sunt pe ultima sută de metri, iar autoritățile speră ca acesta să se desfășoare fără incidente. Fiecare secție de vot din județ va fi supravegheată de angajați din cadrul Ministerului Afacerilor și Internelor, pompieri, jandarmi și polițiști.

În comisiile de votare vor fi câte șapte membri, reprezentanți ai partidelor politice, un președinte de secție, precum și un locțiitor, care au fost deja instruiti.

Pe 10 noiembrie va avea loc primul tur al alegerilor prezidențiale, iar pe 24 noiembrie se va desfășura cel de-al doilea tur de scrutin.

Citeste si:

Facebook Comments