VIDEO! Pregătiți banii pentru parcări!

Toamna se numără mașinile parcate neregulamentar! De la 1 septembrie, societatea Eltrans demarează activitatea de administrare a parcărilor cu plată. Șoferii care nu bagă bani în parcometre pentru orele de staționare sau care parchează neregulamentar, își vor găsi autoturismele cu roțile blocate. Ca un element de noutate, parcarea va putea fi plătită și prin SMS.

Parcările care se află în administrarea municipalității, și care sunt dotate cu parcometre, nu vor mai fi gratuite. După multe amânări, autoritățile locale și conducerea Eltrans, firma care va avea în administrare aceste parcări sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile. La Eltrans urmează să se facă noi angajări iar în scurt timp se va semna un contract cu o firmă ce va asigura mentenanța acestor aparate. Întreținerea lor ar putea fi asigurată chiar de către personalul fostei firme HSR, vânătorul de ridicat mașini. În perioada imediat următoare, la Eltrans ar urma să fie făcute și angajari.

Așa cum se întâmplă în marile orașe și în țările civilizate, și la Botoșani, parcările vor putea fi achitate prin SMS. Botoșănenii care sunt la curent cu tehnologia vor putea să își descarce aplicația Tpark și să achite parcarea prin sms, prin expedierea unui mesaj care să conțină numărul de înmatriculare al autoturismului.

Tariful va fi de 0,35 euro+TVA iar cei care apelează la această metodă de plată vor primi un sms prin care sunt informați despre perioada de staționare. Iar când vine vorba de verificare, angajații de la Eltrans vor trebui să fie și ei în pas cu tehnologia.

Pentru fiecare oră de staționare în parcările dotate cu parcometre, șoferii vor plăti 1,5 lei , 10 lei pentru un abonament pentru o zi și 100 de lei pentru abonamentul lunar. 30 de lei va fi taxa de deblocare a roții. Cert este faptul că în viitorul apropiat nu vor fi ridicate autoturisme pentru că utilajul de ridicare nu este funcțional.

Citeste si:

Facebook Comments