Premiați în numele lui Eminescu

Premiați în numele lui Eminescu

Cântece, dans, voie bună și multe premii. De toate acestea au avut parte cei prezenți la unul dintre cele mai importante evenimente culturale dedicate poetului Mihai Eminescu. Premiile Eminescu: Teiul de Aur și Teiul de Argint au fost decernate unor oameni preocupați de opera marelui poet.

Premiile Eminescu pentru Literatură, Arte vizuale, Colecții și Colecționari ”Teiul de Aur” și ”Teiul de Argint” au ajuns astăzi în posesia a 10 iubitori ai operei lui Eminescu. Aflat la cea de-a XVI-a ediție evenimentul adună oameni de cultură care prin calitățile artistice sau manageriale l-au făcut cunoscut pe poet.

Unul dintre cele mai emotionante momente din cadrul evenimentului a fost interpretarea unui fragment din Baletul Luceafărul, de Eugen Doga pe care au dansat doi tineri balerini.

Momentul artistic a fost urmat apoi de decernarea premiilor.

Printre laureatii premiilor Eminescu s-au numărat: Nicolae Gergescu, Liviu Șoptelea, Ludvic Schibinschi, Eugen Doga, Ilie Carș dar și Tatiana și Nicolai Nazarchevici din Chișinău. Ludvic Schibinschi , laureat al premiului Teiul de Argint a realizat si o expoziție de carte-filatelie si numismatică dedicate poetului. Spune că nu s-a asteptat să câștige acest premiu.

Evenimentul Premiile Eminescu a luat nastere acum 16 ani la inițiativa Elenei Condrei, director al Editurii GEEA din Botoșani.

Citeste si:

Facebook Comments