Preotul acuzat că ar fi bătut un copil la ora de religie, nu va mai preda la școala din Baranca

Preotul acuzat că ar fi bătut un copil la ora de religie, nu va mai preda la școala din Baranca

Anchetă finalizată la școala din Cristinesti, în cazul preotul acuzat că ar fi agresat un copil penticostal pentru că nu și-ar fi făcut cruce în timpul orei de religie.

Preotul de 28 de ani a fost sancționat de superiori, cu diminuarea salariului cu 10 % timp de trei luni. Totodată, acesta nu va mai putea să predea la școala din Baranca, iar copilul de 11 ani a fost introdus într-un program de consiliere psihologică. Decizia poate fi contestată în termen de 15 zile.

Aproximativ trei săptămâni a durat ancheta in cazul profesorului de religie de la școala din Baranca, acuzat de că fi tras de urechi și izbit cu capul de perete un copil de 11 ani, chiar în timpul orei. Superiorii săi au finalizat anchetă, iar preotul și-a aflat ieri pedeapsa.

De asemenea, calificativul anual al cadrului didactic va fi afectat în urma acestei abateri disciplinare.

Copil de 11 ani care a fost agresat și care în urma incidentului a stat mai multe zile în spital a intrat într-un program de consiliere psihologica. Decizia Inspectoratului Școlar poate fi contestată de către profesor în termen de 15 zile de la data comunicării.

Amintim că incidentul s-a petrecut pe 22 martie la școala din localitatea Baranaca, comuna Cristinești. Atunci profesorul de religie, care este și preot l-ar fi tras de urechi și l-ar fi izbit cu capul de pereți pe un copil de 11 ani, care ar fi refuzat să scrie și să își facă cruce, deși micuțul este de altă religie.

Citeste si:

Facebook Comments