VIDEO! Preotul care salvează viitorul tinerilor săraci

Credința nestrămutată, iubirea de oameni și mai ales dorința de a face bine, salvează viitorul tinerilor săraci. Alături de sute de oameni cu suflet mare, Partenie Apostoaie, preotul paroh al bisericii Vovidenia a dat o șansă nesperată la educație unui grup de copii cu rezultate deosebite la învățătură dar prea săraci pentru a-și continua studiile.

Somax TV vă invită să urmăriți o lecție de umanitate și dăruire.

Cinci tinere de la țară, cu rezultate deosebite la învățătură dar prea sărace pentru a urma cursurile unui liceu au primit un dar nesperat. Sunt ajutate să-și continue studiile prin implicarea preotului Partenie Apostoaie parohul de la Vovidenia, cu ajutorul enoriașilor cu suflet mare.

Acest proiect umanitar a luat naștere în anul 2015 și la îndemnul Preafericitului Teofan, mitropolitului Moldovei și al Bucovinei.

Părintele Partenie a reușit chiar să obțină sub forma de donație, pentru cazarea acestor tinere un apartament cu patru camere. Copilele beneficiază de sprijin total, de la bani pentru rechizite până la hrană și sprijin moral.

În acest apartament cu patru camere, cele cinci tinere din mediul rural și-au găsit liniștea. Provin din familii cu lipsuri sau chiar destrămate. Aici sub oblăduirea părintelui Partenie și a Mihaelei Vamanu, o botoșăneancă care se ocupă de educația lor, aceste tinere vitregite de soartă au găsit o frântură de rai. În special se simt ocrotite și alinate.

Fără mâna întinsă a părintelui Partenie, tinerele recunosc că nu ar fi avut nicio șansă de a continua studiile și de a-și urma visele.

Tinerele trăiesc împreună ca în sânul unei familii adevărate. Se gospodăresc singure și se încurajează la învățătură. Au învățat lecția umanității și a credinței.Misiunea părintelui Partenie continuă însă cu un proiect îndrăzneț pentru care a sacrificat multe. Mai precis, preotul botoșănean a preferat să înceapă să ridice un centru social destinat orfanilor și bătrânilor decât să picteze biserica.

Centrul social care prinde contur, va fi o adevărată rază de speranță pentru cei oropsiți de soartă. Va avea două etaje, unul destinat bătrânilor iar celălalt orfanilor. Aceștia vor beneficia de toate condițiile.

Costurile finalizării acestui centru se pot ridica până la 1 milion de euro. Pentru părintele Partenie nimic însă nu pare imposibil. Misiunea sa continuă cu ajutorul sutelor de enoriași cu suflet mare deciși să se implice în această muncă de ajutorare a semenilor aflați în dificultate.

Citeste si:

Facebook Comments