Preșcolarii încurajați să meargă la grădiniță

Preșcolarii încurajați să meargă la grădiniță

”Fiecare copil în grădiniță” a ajuns și la Botoșani

Toți copiii din lume au dreptul la educație. Au dreptul să meargă la școală, la grădinițe. Mulți dintre ei, însă, din păcate nu își permit acest lux. Provin din familii sărmane, greu încercate de viață, cu posibilități materiale extrem de limitate. Pentru ei a fost lansat și programul ”Fiecare copil în grădiniță”. Un program al Asociației OvidiuRo, sprijinit de Guvernul României prin care se acordă preșcolarilor tichete sociale în valoare de 50 de lei pe lună. În județul Botoșani sunt sute poate mii de astfel de copii care provin din familii nevoiașe și au nevoie de sprijin financiar pentru a merge la grădinițe. Astăzi, la Instituția Prefectului, primarii comunelor din județ au fost instruiți de către reprezentanții Asociației OvidiuRo cu privire la acest program.Li s-a prezentat programul și li s-a spus ce trebuie să facă pentru a demara cât mai rapid procedurile necesare. Acest programa a fost implementat în urmă cu șase ani de zile într-o comună din județul Brașov și s-a bucurat de rezultate foarte bune, spun reprezentanții Asociației OvidiuRo.

Șefii unităților administrativ teritoriale s-au arătat extrem de încântați de acest program și au spus că aceste tichete sunt mai mult decât binevenite pentru familiile nevoiașe din comunitățile lor.

După amiază a fost rânduri profesorilor, directorilor de unități de învățământ din județ dar și a inspectorilor școlari să participe la ședinta organizată de Asociația OvidiuRo.

Pentru ca aceste tichete să fie acordate copii trebuie să meargă zi de zi de la gradiniță și să nu aibă nici măcar un absent nemotivat. În caz contrar acest drept este suspendat. Plafonul maxim de acordare este de 284 de lei, venituri lunare pe membru de familie. Cu aceste tichete, părinții copiilor pot achiziționa, produse alimentare, produse de igienă, rechizite sau articole de îmbrăcăminte. Pentru Județul Botoșani, Guvernul a alocat aproape două milioane de lei.

Citeste si:

Facebook Comments