Preşedintele Iohannis l-a desemnat pe Sorin Grindeanu pentru funcţia de premier. Ce urmează

Preşedintele Iohannis l-a desemnat pe Sorin Grindeanu pentru funcţia de premier. Ce urmează

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de desemnare a lui Sorin Grindeanu, propunerea PSD-ALDE, pentru funcţia de prim-ministru. Parlamentul va fi convocat într-o sesiune extraordinară- întrucât acum e în vacanţă – iar în termen de 10 zile noul premier are timp să îşi formeze echipa guvernamentală şi să primească votul de investitură din partea Parlamentului. Liviu Dragnea va susţine o conferinţă de presă la ora 14.00.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 decembrie, decretul privind desemnarea domnului Sorin Mihai Grindeanu în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituţia României, republicată”, arată site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că va susţine o conferinţă de presă astăzi, la ora 14.00, la Palatul Parlamentului. De partea cealaltă, liberalii speră că noi miniştri să nu aibă probleme de legalitate sau de moralitate. ”Prin lista Guvernului vom vedea autonomia şi buna credinţă ale prim-ministrului desemnat. Aşteptăm cu maxim interes lista Guvernului, sperăm să avem ca miniştri oameni cu o activitate cunoscută şi feriţi de suspiciuni”, a declarat Raluca Turcan, preşedintele interimar al PNL.

Citiți continuarea aticolului pe www.adevarul.ro

 

Citeste si:

Facebook Comments