Prevenirea violenței în familie, tema de joi din Săptămâna Prevenirii Criminalității

Prevenirea violenței în familie, tema de joi din Săptămâna Prevenirii Criminalității

În perioada 21- 25 mai 2018, poliţiştii botoşăneni derulează Săptămâna prevenirii criminalităţii, acţiune ce vizează sensibilizarea cetăţenilor în legătură cu importanţa prevenirii criminalităţii, necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie şi consecinţele asociate comiterii de infracţiuni.

La data de 24 mai a.c. , poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei din cadrul Poliţiei municipiului Botoșani au desfăşurat activităţi de informare pe tema drepturilor victimelor violenţei în familie, accentul punându-se în special pe promovarea prevederilor Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie.

Activitatea s-a derulat la Liceul Alexandru cel Bun din municipiul Botoșani, iar elevii au primit Ghidul siguranţei pentru victimele violenţei în familie , material informativ care precizează condiţiile în care se poate solicita un ordin de protecţie, serviciile de care poate beneficia o victimă şi o serie de recomandări pentru persoanele care sunt supuse abuzurilor intrafamiliale.

Acţiuni similare au avut loc la nivelul întregului judeţ.

Citeste si:

Facebook Comments