”Prieteni” de-ai lui Bacchus, depistați de polițiști în trafic

”Prieteni” de-ai lui Bacchus, depistați de polițiști în trafic

Nu trece zi fără ca pe străzile județului Botoșani să circule mașini conduse de șoferi băuți. Duminică, în doar o oră, polițiștii rutieri au depistat în trafic doi conducători auto aflați sub influența băuturilor alcoolice. În jurul orei 21.35, a fost oprit în trafic, pe DJ 282 H, în localitatea Călăraşi, un autoturism condus de un tânăr de 28 de ani, din comuna Călăraşi, judeţul Botoşani. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,46 mg/l alcool în aerul pur expirat.

Și tot în acea zi , în jurul orei 22.40, a fost depistat pe DJ 292, pe raza localității Carasa, un bărbat de 29 de ani, din comuna Corlăteni, judeţul Botoşani, care conducea o autoutilitară înmatriculată în Bulgaria. Conducătorul auto avea o concentraţie alcoolică de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cele două cauze au fost întocmite acte procedurale sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost anulată. Celor doi conducători auto le-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Citeste si:

Facebook Comments