Primar aproape linșat pentru că nu a respectat tradițiile

Ei l-au ales, ei vor să-l demita!

Situație făra precedent într-o comună din județul Botoșani. Sute de oameni au flancat casa primarului, l-au huiduit iar când l-au prins, au aruncat cu ouă și aproape l-au linșat. Noroc de jandarmii care au facut cordon în jurul edilului.

Totul s-a întamplat la Corni, unde cetățenii sunt nemulțumiți că primarul Dorel Dorneanu nu a organizat tradiționalul festival al datinilor și obiceiurilor.

În schimb, alesul a decis să se bucure de obiceiuri la vecinii din Vorona.

Început de an, dramatic, pentru primarul de la Corni. Întreaga comuna a prins viata în prima zi din 2017, iar sute de oameni s-au adunat în fața casei primarului.

În permanență ei au scandat tot felul de lozinci, cerandu-i demisia alesului de comună. Dornenau le-a promis în campania electorală festival al datinilor și obiceiurilor, doar că în noaptea dintre ani a dispărut subit. Oamenii au aflat că edilul a fost la Vorona pentru a vedea obiceiurile de iarna, iar de aici a pornit revolta ce a fost potolită de zeci de jandarmi si polițiști.

După ore de protest, oamenii s-au retras spre case, dar pe doi ianuarie au venit în număr mare în fața Primăriei hotărâți să-l alunge din funcție pe primarul Dorneanu. Flancat de polițiși și jandarmi,

Dorneanu a încercat să le explice cornenilor că e vorba de o greșeala pe care și-o asuma. Regretele cu siguranta au fost tardive iar oamenii din comună i-au făcut o primire plină de albuș și gălbenuș.

Vorbele edilului au încins și mai atre spiritele. Datinele nu s-ar fi organizat în comună din motive tehnice.

Baia de mulțime l-a imbolnavit subit pe Dorneanu care în seara zilei de 2 ianuarie a ajuns cu puseu de tensiune la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean.

Cornenii nu s-au lasat impresionați de boala primarului și au continuat protestele.

Citeste si:

Facebook Comments