Primari chemați la Prefectură înaintea alegerilor

Au venit însoțiți de secretari

Şedință de instruire a primarilor și secretarilor de primării pentru organizarea alegerilor locale din iunie 2016. La Prefectura județului Botoșani au avut loc primele demersuri organizatorice necesare pentru asigurarea desfășurării în bune condiții a alegerilor locale din acest an.

În cadrul acestei ședințe s-a discutat despre realizarea sarcinilor ce le revin primarilor și secretarilor de primării în organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale din data de 5 iunie 2016.

În vederea coordonării activităţilor în organizarea şi desfăşurarea alegerilor se va constitui Comisia Tehnică Judeţeană Botoșani, pentru coordonarea şi urmărirea îndeplinirii sarcinilor ce revin autorităţilor administraţiei publice locale şi serviciilor publice deconcentrate, în domeniul alegerilor locale din anul 2016.

Pe lângă Comisia Tehnică a judeţului Botoșani va funcționa și Grupul tehnic de lucru, pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2016.

În cadrul procesului electoral va fi utilizat în premieră Sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal. În acest sens, Autoritatea Electorală Permanentă a adoptat Hotărârea 9 din 2015 pentru aprobarea Normelor metodologice privind funcţionarea Sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, selecţia şi desemnarea operatorilor de calculator ai birourilor electorale ale secţiilor de votare.

Citeste si:

Facebook Comments