Primăria Botoșani bună de plată pentru proiecte ratate

Primăria Botoșani are dat bani pentru proiectele ratate în ultimii 4 ani. Concret, este vorba de două proiecte finanțate de Agenția Fondului de Mediu. Astfel, municipalitatea va trebui să restituie AFM-ului, instituție care se ocupă de gestionarea fondurilor de mediu, banii primiți pentru reabilitarea Parcului „Mihai Eminescu” din Botoșani.

Potrivit primarului Cătălin Flutur, vor trebui returnați aproximativ un milion de lei. Edilul a precizat că, ulterior, Curtea de Conturi se va autosesiza, iar în interiorul instituției se va face o cercetare administrativa.

Un alt proiect, în urmă căruia Primăria Botoșani trebuie să înapoieze banii este și cel privind reabilitarea parcului de pe lângă Spitalul de Recuperare „Sfântul Gheorghe” Botoșani. Aici, o parte din parc a fost inclusă în terenul pe care se va construi Spitalul de Boli Cronice.

Referindu-se la banii returnați din cauza noului spital, fostul primar Ovidiu Portariuc a explicat că atunci s-a analizat și s-a decis că pot fi dați acei bani la AFM, în conditiile în care se obțin în schimb cinci milioane de euro pentru un nou spital în municipiu.

Citeste si:

Facebook Comments