VIDEO! Primăria care își repară singură toate drumurile

Cine așteaptă ca alții să-i rezolve problemele cu siguranță pierde vremea așteptând degeaba. De acest adevăr universal valabil și-au dat seama și autoritățile locale din Ștefănești, unul dintre cele mai nordice orașe ale României. Mai precis, edilul din Ștefănești s-a decis să-și repare singur drumurile, făcând și o economie însemnată la bugetul local. Ce soluție a ales? Rămâneți alături de noi și urmăriți un reportaj în exclusivitate marca Somax Tv.

Orașul Ștefănești este unul dintre cele mai nordice orașe ale României. Mai mult comună decât așezare urbane, cu puține locuri de muncă și cu o sărăcie care bântuie de câteva decenii localitatea. Una dintre principalele probleme ale orașului, este calitatea drumurilor. Majoritatea sunt pietruite, iar din cauza bugetului prea mic, zecile de kilometri de ulițe acoperite cu pietriș s-au transformat în drumuri de pământ.

În ultimii ani însă autoritățile locale de la Ștefănești încearcă să dezvolte localitate. Una dintre soluțiile alese a fost inclusiv pietruirea drumurilor. Cum banii sunt puțini, pentru un oraș dintr-o zonă uitată parcă de autoritățile centrale și de Guvern, administrația locală din Ștefănești s-a gândit să-și repare drumurile din fonduri proprii. Mai precis a reușit să autorizeze o balastieră chiar pe malul Prutului. Cu pietrișul extras din această zonă, vor fi pietruite toate drumurile lăturalnice din oraș. Iar capacitatea estimată a noii balastiere va fi suficientă pentru a acoperi nevoia de piatră a administrație locală.

Totodată Primăria va face economii importante și își va permite să întrețină permanent drumurile orașului.

Chiar și asistații social vor fi puși la muncă. Amenzile la rândul lor vor fi răscumpărate prin zile de muncă. Toate aceste măsuri înseamnă noi economii la bugetul local, de această dată cu forța de muncă.

Oamenii din oraș sunt mulțumiți. Speră ca noua balastieră să le aducă noi locuri de muncă dar și să le asigure drumuri mai bune.

Autoritățile locale din Ștefănești spun că de la sfârșitul lunii iunie vor fi aduse utilajele iar balastiera va deveni funcțională. Pe scurt, administrația locală din Ștefănești reușește să repare pe cont propriu drumurile din oraș,încercând totodată cu plaja de la Stânca să dezvolte localitatea.

 

Citeste si:

Facebook Comments