Primării din județ, amendate de Garda de Mediu

Două primării din județul Botoșani au fost amendate de comisarii Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu. Aceste amenzi au fost date în urma unor controale care vizau modul de respectare a prevederilor ordinului prefectului privind «Luna Curățeniei», declarată în luna aprilie.

Potrivit comisarilor Garzii de Mediu pe raza comunelor Sulița și Cândești au fost descoperite depozitari de deșeuri inclusiv pe domeniul public, nefiind respectat nici regimul privind transportul deșeurilor.

Comuna Sulița a fost sancționata și anul trecut pentru gestionarea defectuoasă a deșeurilor menajere. Anul acesta, au fost depistate depozitări masive de deșeuri chiar în satul Sulița, în apropierea Primăriei, pe domeniul public, pe proprietați private și publice situate pe malul acumulării Dracșani și pe cursul de apă necodificat ce descarcă în acumulare. Pentru toate aceste încalcari ale prevederilor legale a fost aplicata autoritații administrației comunei, reprezentanta de primar, amenda contravențională de 15.000 de lei.

Și în cazul comunei Cândești în urma verificării stadiulului de realizare a măsurilor de salubrizare stabilite s-a constatat nerealizarea în totalitate a acestora precum și existența unor depozitări sporadice de deșeuri în afara zonelor amenajate, aplicându-se amendă în valoare de 10.000 de lei, iar pentru nerespectarea regimului transportului deșeurilor a fost aplicat și un avertisment, a precizat Lucia Ureche, comisar în cadrul Garzii de Mediu Botoșani.

Controalele privind starea de salubritate a localităților urbane și rurale au avut loc în 28 de comune.

Citeste si:

Facebook Comments