Primarii din județ interesați de noul Program Național de Dezvoltare Rurală

Primarii din județ interesați de noul Program Național de Dezvoltare Rurală. La Prefectura Botoșani, s-a desfășurat o acțiune de informare referitoare la Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

Cu acest prilej, specialiști din cadrul Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 1 Nord-Est Iași au susținut o prezentare generală a oportunităților de finanțare oferite beneficiarilor publici prin acest program, răspunzând apoi întrebărilor pe probleme punctuale, formulate de primari ai unor comune din județ, cum ar fi: Pomârla, Prăjeni, George Enescu, Lunca și Durnești.

Problemele ridicate de edilii din județ se referă la dificultățile întâmpinate în procesul de elaborare a cererilor de finanțare aferente programului, date fiind unele dintre cerințele impuse potențialilor beneficiari interesați de modernizarea infrastructurii rutiere.

Aceștia s-au mai referit la posibilitățile de extindere a rețelelor de apă și canalizare sau de ținere sub control a parametrilor fizico-chimici ai apei furnizate prin rețele realizate în cadrul unor proiecte din această categorie, dar și la specificul implementării unor proiecte care au ca obiectiv principal edificarea, în mediul rural, a unor așezăminte precum căminele culturale.

Intervențiile din sală și răspunsurile formulate au avut drept scop de a stimula interesul întregului auditoriu, ca premisă a inițierii, de către primari, a demersurilor necesare pentru a răspunde adecvat atât nevoilor identificate la nivelul comunităților locale pe care le reprezintă, cât și așteptărilor legitime ale cetățenilor.

Citeste si:

Facebook Comments