VIDEO! Primării executate silit din cauza datoriilor

Pentru că nu și-au primit banii câștigați în instanță, profesorii cer executarea silită a autorităților responsabile. Reprezentanții Ligii Sindicatelor din Învățământ au demarat deja procesul. Însă primăriile contestă măsura din cauză că nu au bani.

Totul a început în urmă cu aproape zece ani. Pentru că le-au fost tăiate salariile, profesorii s-au dus în instanţă ca să-şi recupereze diferenţa de bani.

În cele din urmă au câştigat iar drepturile salariale au fost eşalonate pentru perioada 2012 – 2015. Dar pentru că sumele nu au fost cerute la timp de reprezentanţii unor şcoli, profesorii nu au primit niciun leu.

Rămaşi în criză de timp, prin Liga Sindicatelor din Învăţământ, profesorii au apelat la ultima soluţie. Au cerut ca primăriile rău-platnice să fie executate silit, pe baza hotărârilor din instanţă. Însă multe dintre acestea nu au de unde să plătească.

Reprezentanţii Ligii Sindicatelor din Învăţământ spun că mai au puţin timp la dispoziţie. În 2018 expiră termenul de valabilitate al hotărârilor judecătoreşti.

În această situație se găsesc școli din tot județul. În municipiu e vorba de școlile 10, 12, 14, 17, un liceu și două grădinițe.

Citeste si:

Facebook Comments