VIDEO! Primării prinse pe picior greșit

Mai multe primării din județul Botoșani au fost verificate de Corpul de Control al Instituției Prefectului. S-a pus accent pe utilizarea registrului agricol dar și pe salarizarea din unitățile administrativ teritoriale. În momentul de față, patru primării din județul Botoșani au rămas fără primari din pricina problemelor cu legea.

Utilizarea registrului agricol nu este punctul forte al primăriilor din județ. Deși programul are menirea de a ușura munca funcționarilor, pe alocuri situația stă taman pe dos. Prefectul județului a trimis Corpul de Control la mai multe Primării pentru a vedea care este stadiul de introducere a datelor în registrul agricol.

Corpul de Control a fost trimis la mai multe unități administrativ teritoriale în urma unor petiții primite la Instituția Prefectului.

Probleme au fost semnalate la Brăiești, Durnești, Răchiți , Călărași, Frumușica dar și la Vârfu Câmpului. Unde s-au identificat nereguli au fost făcute sesizări pentru intrarea în legalitate.

Patru primării din județul Botoșani nu au momentan primar. Aleșii au fost depistați în incompatibilitate de ANI sau au primit condamnări definitive și irevocabile. Este vorba de Vlădeni, Stăuceni, Mihălășeni și Tudora.

Toate primăriile unde edilii șefi au fost suspendați, sunt conduse acum de viceprimari.

Citeste si:

Facebook Comments