VIDEO! Primarul anunță un 2018 al majorărilor

Anul 2018 se anunță dezastruos în ceea ce privește bugetul local. În cadrul unei conferințe de presă primarul Cătălin Flutur s-a arătat extrem de îngrijorat și totodată dezamăgit de promisiunile Guvernului și în special ale parlamentarilor.

Deși PSD a promis că va arunca cu saci de bani, situația stă taman invers, spune primarul. Drept urmare, în primărie se fac planuri pentru majorarea taxelor și impozitelor locale iar în plus se anunță diminuări în ceea ce privește subvenția la transportul local dar și la termoficare.

Bugetul municipiului Botoșani va fi diminuat substanțial anul ce vine. Prin reducerea cotei de impozit pe venit de la 16 la 10% municipiul Botoșani va pierde aproximativ 16 milioane de lei, bani ce reveneau Botoșaniului de la bugetul de stat. În atare condiții municipiul va fi blocat de la investiții și dezvoltare iar fondurile nu vor ajunge nici măcar pentru salarii.

Toate contractele din primărie sunt supuse unei analize pentru a fi reduse cu cel puțin 10%, dar nu va salva cu mult situația. Ce înseamnă asta? Majorări de tarife ce vor trebui suportate de populație.

Primarul a anunțat faptul că Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei a majorat prețul gigacaloriei cu 17 lei.

Primarul va propune așadar majorarea prețului la termoficare . Edilul șef al municipiului a specificat faptul că în alte județe ale țării prețul gigacaloriei este mult mai mare, în atare condiții se impune și la Botoșani o majorare.

O altă pârghie găsită de primărie pentru a face economie la bugetul local este reducerea subvenției la transportul în comun. Până acum municipalitatea subvenționa cu 5 milioane de lei acest sector.

Practic, primarul va face aceste propuneri dar decidentul este Consiliul Local. Flutur nu exclude nici varianta de împrumuturi bancare iar banii să fie folosiți pentru cofinanțarea proiectelor europene.

Pe 28 decembrie va avea loc o ședință de Consiliu Local în care vor fi supuse aprobării aceste propuneri dar și majorarea taxelor și impozitelor locale. Flutur a precizat că în condițiile în care aleșii locali nu vor fi de acord, nu are altă posibilitate decât să pună lacătul pe Primărie.

Citeste si:

Facebook Comments