Primarul din Salcea reţinut după scandalul tezelor fraudate

Primarul din Salcea reţinut după scandalul tezelor fraudate

DNA a început reţinerile persoanelor implicate în fraudarea tezelor de la evaluare nationala

Este vorba despre tezele la matematică şi română ale lui Ştefan Lungu. Dacă înainte era doar o simplă presupunere, acum este certă falsificarea acestora. Inițial existau suspiciuni doar asupra lucrării de limba română a băiatului, notată cu 10, dar DNA a constatat că nici lucrarea de la matematică, unde a luat 8,25, nu-i aparține băiatului.

Direcţia Naţională Anticorupţie a început ieri reţinerile în acest caz. Printre cei reţinuţi se află tatăl elevului, primarul comunei Salcea, Ilie Lungu. De asemenea, nu au scăpat nici doi dintre profesori și o îngrijitoare de la Școala Salcea. Se bănuieşte că profesorul de matematică Mihai Gâză, de la Şcoala Gimnazială Plopeni, care este şi consilier local, precum şi Elena Pintilie, profesoară de română ar fi implicaţi.

Ștefan Lungu a susținut Evaluarea Națională la centrul de examen Școala Gimnazială „Aurel Stanciu” Salcea. Tezele au fost corectate de profesori din Botoșani, unde chiar unul dintre aceştia a anunţat că există o problemă.

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a primit sesizarea Direcției Naționale Anticorupție şi a înaintat o anchetă pentru a vedea dacă există suspiciunea fraudării. Rezultatul anchetei a fost pozitiv. Drept consecinţă Ştefan Lungu primeşte nota 1 pentru fiecare lucrare şi va fi redistribuit conform noii medii.

Ștefan Lungu a intrat cu media 8,83 la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, la secția Științe Sociale. Media pe cei 4 ani de studiu, la gimnaziu, a fost 7,96.

 

Citeste si:

Facebook Comments