Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, urmărit penal pentru ”abuz în serviciu”

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, urmărit penal pentru ”abuz în serviciu”

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava au dispus, marți 14 martie, punerea în mișcare a acțiunii penale, împotriva inculpatului Cătălin Flutur. Edilul Botoșaniului este acuzat de săvârșirea infracțiunii de ”abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit”.

Potrivit procurorilor, ”În calitate de primar al Municipiului Botoşani, în perioada 30.11.2006-19.12.2011, și-a îndeplinit defectuos atribuțiunile de serviciu în ceea ce privește încheierea și derularea contractului de concesiune având ca obiect exploatarea terenului în suprafaţă de 4.668,00 m.p. pe care a fost construit complexul comercial multifuncţional ”UVERTURA MALL” Botoșani, prin diminuarea ilegală a redevenței datorate concedentului Consiliul Local al Municipiului Botoșani. Săvârșirea acestei fapte a avut drept consecință prejudicierea bugetului local al Unității Administrativ Teritoriale Municipiul Botoșani cu suma de 2.024.236,55 lei ce reprezintă folos necuvenit obținut de concesionarul SC UVERTURA CITY MALL SRL Botoșani.”, se arată într-un comunicat de presă emis de DNA Suceava.

În comunicat se mai arată că Inculpatului Flutur Cătălin – Mugurel i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“.

Mai multe despre acest subiect puteți afla, de la ora 18.00, la Știrile SOMAX TV.

Citeste si:

Facebook Comments