Primăvara culturală a sosit. Premieră la teatru și filarmonică în acest weekend

Primăvara culturală a sosit. Premieră la teatru și filarmonică în acest weekend

Sfârșit de săptămână plin de evenimente culturale. Începutul primăverii s-a dovedit prolific și pentru instituțiile de cultură din județul Botoșani. Teatrul cheamă spectatorii la o nou premieră, filarmonica ne încântă cu un cort al primăverii iar la cinematograf filmele sunt pe alese. Vremea frumoasă îmbie de altfel la promenadă și la părăsit monotonia apartamentelor.

Weekendul cultural începe cu un concert excepțional la Filarmonica Botoșani, cu invitați de renume. Este vorba de un ”concert al primăverii”, susținut de Ianna Novac, Vlad Miriță și binecunoscutul Gabriel Cotabiță. Soliștii vocali vor fi acompaniați de instrumentiștii Filarmonicii din Botoșani. Concertul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Botoșani începând cu ora 19.00.

Programul de weekend continuă cu o premieră a Teatrului Mihai Eminescu din Botoșani. Este vorba de spectacolul ”Dineu cu proști” de Francis Veber în regia cunoscutei actrițe botoșănence, Lenuș Teodora Moraru. De altfel punerea în scenă este o comedie ce surprinde aspecte din viața de zi cu zi, universal valabile. Spectacolul își propune să descrețească frunțile dar și să ofere motive de reflecție. Actorii din distribuție spun de altfel că orice om are nevoie de umor pentru echilibrul său interior așa cum teatrul are nevoie de comedii savuroase precum cea a lui Francis Veber.

Premiera ”Dineu cu proști” va fi prezentată de actorii Teatrului ”Mihai Eminescu” pe scena Casei de Cultură a Tineretului, sâmbătă și duminică de la ora 19.00.

Săptămâna culturală va fi completată de progamul cinematografului Unirea care se anunță destul de bogat.

Pentru cei mici ,dar nu numai, Teatrul Vasilache prezintă duminică de la orele 11.00 și 12.00, spectacolul ”Muc cel Mic”.

Citeste si:

Facebook Comments