VIDEO! ”Primăvara” se vinde la tarabă

Mai sunt aproape două săptămâni până la începutul Primăverii însă comercianții nu au mai avut răbdare și au umplut tarabele de mărțișoare.

În apropierea Pieței Centrale este deja forofotă. Botoșănenii privesc marfa, se interesează de prețuri, iar unii dintre ei bagă mâna în portofele și achiziționează produsele speciale.

Deși temperaturile din termometre nu vestesc venirea primăverii, comercianții s-au grăbit să facă profit și au scos la vânzare mii de mărțișoare. De la modele simple de trifoi cu patru foi sau coșar și până la broșe impozante, vânzătorii se laudă că au marfă pentru toate gusturile și mai cu seamă, pentru toate buzunarele.

Cel mai ieftin mărțișor costă 50 de bani, iar prețurile ajung la 20-30 de lei. În zona Moldovei, tradiția se păstrează, iar pe 1 martie doamnele oferă domnilor mărțișoare, iar pe 8 martie, domnii întorc gestul.

Șnurul mărțișorului este format din două fire de lână colorate în alb și roșu. Albul reprezintă puritate și energie, iar roșu, culoarea care protejează de rele. Potrivit tradiției, mărțișorul se prinde la piept pe 1 martie și se poartă până înfloresc cireșii.

Citeste si:

Facebook Comments