VIDEO! Privații, minivacanță la muncă

Mii de bugetari din Botoșani sunt în minivacanță! Majoritatea instituțiilor publice din municipiu au lacătul pe ușă. Nu de același regim beneficiază însă și angajații din mediul privat. La societățile comerciale, botoșănenii nici n-au visat la așa un răsfăț. Drept urmare, în timp ce bugetarii se relaxează, la privat se muncește în ritm normal.

După cum deja se cunoaște, salariații de la stat se bucură de cinci zile libere, dacă punem la socoteală și weekendul .În timp ce angajații de la stat se relaxează la munte, la mare sau măcar la grătare, salariații din privat îndură căldura. Majoritatea patronilor nu au dat liber nici pe 15 august, atunci când creștinii comemorează Adormirea Maicii Domnului.

În Piața Centrală nu se simțea deloc miros de vacanță. Comercianții nu și-au permis luxul să lese marfa și să plece la relaxare.

Fără gând de plecare, comercianții spun că oricum n-ar fi avut bani să plece în vacanță, așa că, mai bine rămân pe poziții, la tarabe.
Nu că ar fi invidioși, dar angajații din mediul privat consideră că bugetarii își cam ies din ritmul muncii cu atâtea libere și nu vor mai da randament .

Angajații de la stat vor recupera zilele de 16-17 august în două zile de sâmbătă.

Citeste si:

Facebook Comments