VIDEO! Probleme cu salariile profesorilor

Probleme din nou în educaţie, după ce reprezentanţii sindicatelor au anunţat că unora dintre unităţile de învăţământ din judeţ nu le ajung banii pentru plata salariilor până la sfârşitul anului.

Asta pentru că, spun ei, când s-a făcut bugetul, guvernanţii nu au ţinut cont de majorările salariale de la 1 martie, de care au beneficiat toate cadrele didactice. Aşa că dacă nu găsesc o rezolvare, s-ar putea apela la concedieri, avertizează cei de la Liga Sindicatelor din Învăţământ.

Problema e la modul în care se calculează bugetul unităţilor de învăţământ preuniversitar, adică în funcţie de numărul de elevi pe care îi are fiecare şcoală în parte. Pentru cei din clasele primare a fost stabilită o anumită sumă, pentru cei gimnaziu o alta şi tot aşa. Însă nu mai sunt îndeajuns, spun reprezentanţii LSI.

În acest sens, au loc mai multe întâlniri în capitală însă dacă nu se găsesc soluţii, directorii de şcoli ar putea fi nevoiţi să apeleze la concedieri ca să se încadreze în bugetul pe care-l au.

Bugetele calculate prin această metodă nu erau suficiente nici înainte, în unele cazuri, însă odată cu majorările salariale de 20 % din martie, situaţia s-a complicat şi mai mult.

 

Citeste si:

Facebook Comments