VIDEO! Probleme grave la blocul din Primăverii

Situația din blocul în care s-a produs explozia este destul de gravă! Este prima concluzie emisă de expertul venit de la Iași pentru a stabili cât de mult a fost afectată structura de rezistență a imobilului. Blocul va avea nevoie de consolidări atât la interior cât și la exterior.

Concluziile finale vor fi însă prezentate în două zile. Până atunci locatarii din Primăverii se gândesc cu groază de unde vor reuși să facă rost de bani pentru reparații.

În cursul acestei dimineți expertul de la Iași a ajuns în blocul din strada Primăverii unde vineri s-a dezlănțuit potopul. A fost așteptat de locatarii din bloc care au intrat din nou în calvarul din apartamente.

Cu sufletul la gură au așteptat primele impresii. După mai bine de trei ore în care a cercetat pereții, structurile de rezistență din apartamentul în care s-a produs explozia, expertul de la Iași a exprimat o primă opinie.

Expertul a intrat în toate apartamentele, a făcut fotografii, a analizat pereții. Printre dărmături, oamenii îl rugau să se uite și în casele lor și i-au explicat cum s-a petrecut nenorocirea.

Femeia a cărui băiețel a fost victimă a deflagrației a derulat firul poveștii. Se bucură că au scăpat cu viață, atât ea cât și Șerban, băiatul de 11 ani.

La cei 75 de ani ai lui, domnul Gheorghe nu s-a pierdut cu firea în momentul în care s-a produs explozia. A ieșit din apartament și și-a scos dintre dărămâturi doi vecini. Cu ochii în lacrimi se gândește cu ce bani își va repara apartamentul și când va putea să revină acasă.

În cursul zilei de joi va avea loc o ședință de Consiliu Local în care se vor aloca bani pentru ajutorarea acestor familii. Până la sfârșitul acestei săptămâni ar putea fi finalizată și expertiza iar abia după, locatarii din bloc vor ști încotro să apuce.

 

Citeste si:

Facebook Comments