VIDEO! Probleme grave la Clubul Pensionarilor

S-a păbușit, la propriu, Clubul Pensionarilor din Centrul istoric!

Clădirea în care socializau vârstnicii din Botoșani are grave probleme la structura de rezistență, iar pe 14 februarie planșeul de peste subsol s-a prăbușit. Din fericire nimeni nu a fost rănit însă pensionarii vor de urgență un nou spațiu unde să joace șah.

În plus reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții au solicitat Primăriei expertizarea a 19 clădiri din Centru pentru a se stabili dacă prezintă risc seismic.

Pe ușa Clubului Pensionarilor din Centrul Istoric este un afiș mare pe care scrie : ”Închis, probleme la subsol”. Structura de rezistență a cedat. Situația a fost deja tranșată de autoritățile locale. Viceprimarul Marian Murariu susține că este imperios necesară o expertiză a imobilului.

Cei mai afectați de situație sunt însă pensionarii care se adunau zilnic la Club. Astăzi, câțiva dintre ei au mers la primărie. Revoltați, îl căutau pe primar să-i ceară un alt spațiu unde să poată socializa.

Au plecat așa cum au venit. Primarul este la București. Vârstnicii n-au de gând să renunțe prea ușor .

Pensionarii mai au un club, coordonat de Maria Paraschiv, spun însă că accesul este limitat.

Situația pare a fi mult mai delicată în zona veche a orașului. Vremea și-a pus amprenta pe clădiri iar multe dintre ele reprezintă adevărate pericole.

Viceprimarul a precizat că va discuta cu reprezentanții Locativa în vederea identificării unui spațiu ce ar putea fi dat pensionarilor.

Citeste si:

Facebook Comments