Probleme grave la societățile din subordinea Consiliului Local Botoșani

Vizate sunt Urban Serv, Modern Calor și Eltrans

Probleme la societățile din subordinea Consiliului Local Botoșani. Vizate sunt Urban Serv, Modern Calor și Eltrans.

Managementul defectuos deschide calea disponibilizărilor la Urban Serv. Și directorii altor două societăți din subordinea CL sunt criticați din cauza managementului lipsit de viziune. Este vorba de Modern Calor și Eltrans.

Directorul societății Urban Serv, Simion Drelciuc, a fost nevoit, în ședința extraordinară a CL Botoșani, să înghită cu noduri criticile primarului Cătălin Flutur. Societatea pe care o conduce Drelciuc a suferit câteva eșecuri importante sub managementul acestuia. Primarul i-a etichetat managementul: lipsit de viziune! Situație care se potrivește și altor societăți subordonate CL, cum este Eltrans sau Modern Calor, a mai subliniat primarul Cătălin Flutur.

Primarul a adus în atenție, în acest context, faptul că pentru directorul Simon Drelciuc urmează o sarcină grea, să le explice oamenilor care și-ar putea pierde locurile de muncă de ce s-a ajuns în această situație. Să le explice de ce s-au pierdut licitații, de ce este societatea “pe chituci”. Primarul i-a mai reproșat directorului Drelciuc și faptul că deși a expirat contractul Consiliului de Administrație de câteva zile, în această perioadă nu a făcut vreun demers să convoace AGA, așa cum era legal să se procedeze.

La rândul său, Simion Drelciuc a recunoscut că “problema este dureroasă”, dar a a venit cu justificări pentru pierderea contractului pentru întreținerea gropii de gunoi, susținând că nu putea veni la licitație cu tarife mai mici.

Cătălin Flutur a atras atenția consilierilor locali că vin vremuri grele pentru societățile subordonate municipalității din Botoșani.

Îngrijorător este că pierderea acelor licitații de către Urban Serv va duce la concedierea unor oameni care nu vor mai avea obiectul muncii.

Primarul a atras atenția că și alte două societăți subordonate CL au probleme de management care ar putea să le afecteze activitatea pe viitor. Este concluzia unei analize făcute privind activitatea la Eltrans și Modern Calor.

La Eltrans este problema unei părți a personalului, care lucrează pe tramvaie. În momentul începerii reabilitării căii de rulare, aceștia nu vor avea de lucru. Iar lucrarea va dura aproximativ un an de zile. Asadar, se întrevăd posibile disponibilizări din cauza acestui management defectuos al directorilor generali din cele trei societăți subordonate Consiliului Local.

Legat de schimbarea celor trei manageri, Cătălin Flutur a spus că nu vorbește despre așa ceva pentru că nu este apanajul primarului municipiului Botoșani să schimbe directorii de la Urban Serv, Modern Calor și Eltrans.

Citeste si:

Facebook Comments