Probleme la constituirea unor Consilii Locale din județ

Probleme la constituirea unor Consilii Locale din județ. Chiar dacă prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a emis ordinele pentru ședințe, sunt comune unde acest proces se desfășoară cu dificultate.

De exemplu, la Vlăsinești, Manoleasa, Ibănești, Pomârla, Roma, Dersca și Mihăileni Consiliile Locale au fost constituite. În schimb, la Ștefănești, Românești, Vârfu Câmpului, Cândești, Dorbârceni, Unțeni, Gorbănești și Mitoc ședința a fost amânată. În aceste cazuri, nu s-au prezentat toți consilierii locali la ședința de constituire, așa cum s-a întâmplat și la Consiliul Județean.

Un motiv pentru care aceste noi Consilii nu au putut fi constituite este acela că partidele nu au depus rapoartele financiare privind veniturile și cheltuielile din campania electorală, sau că instanța a amânat validarea mandatelor consilierilor sau primarilor, stabilindu-se noi termene, care le depășesc pe cele din calendarul stabilit de Instituția Prefectului pentru ședințele de constituire.

În toate cazurile în care nu s-a întrunit cvorumul necesar, prefectul va reprograma ședințele de constituire a Consiliilor Locale și de învestire în funcție a noilor primari.

Citeste si:

Facebook Comments