VIDEO! Problemele din Centrul Vechi, discutate într-o ședință ATOP

Discuțiile pe seama problemelor din Centrul Istoric al orașului par să fie interminabile. Ieri, în cadrul unei ședințe ATOP, reprezentanți ai Poliției Județene, ai Jandarmeriei și ai Poliției Locale au fost scoși la raport. S-au prezentat cifre, probleme, plângeri, măsuri luate de fiecare instituție în parte, însă concluziile s-au lăsat așteptate.

La întâlnire au fost prezenți și reprezentanți ai comunității rome, care însă au arătat cu degetul spre autorități că nu îi sprijină, mai ales în eradicarea fenomenului ”etnobotanice”.

La aproape o lună de zile de la crima din Centrul Istoric ce a îngrozit comunitatea rromă, ieri a fost organizată o ședință a Autorității Teritoriale de Ordine Publică, în care s-a discutat, încă odată despre problemele care persistă în Centrul Vechi. Mai bine de două ore a durat întâlnirea. Timp în care reprezentanții Poliției Județului, ai Jandarmeriei, dar și cei de la Poliția Locală au dat citire unor rapoarte de activitate.

S-a discutat despre rata infracționalității în acea zonă, despre măsurile luate și puse în aplicare de cele trei instituții, dar și despre plângerile agenților economici. Cele mai multe probleme în acea zonă apar pe timpul verii, susțin autoritățile.

S-a mai subliniat faptul că în perioada de vară chiriașii sau locatarii din Centrul Vechi primesc vizite de la cetățeni veniți din alte orașe sau zone ale județului care perturbă liniștea. Reprezentanții rromilor afirmă încă că uneori sunt depășiți de situație și spun că au nevoie de ajutor pentru a schimba situația din Centrul Vechi.

Lidera Partidei Rromilor, Loredana Lascarache se întreabă cum ar putea ea să îi liniștească, dacă acest lucru nu îl reușesc nici jandarmii, nici polițiștii.

O altă problemă identificată de reprezentanții comunității rrome, mai ales în rândul tinerilor este cea a etnobotanicilor. Totodată reprezentanta rromilor din cadrul Prefecturii a încercat să ofere o explicație pentru cetățenii care se adună seară de seară în Centrul Istoric .

Replicile nu au întârziat să apară.

Tot în cadrul întâlnirii de ieri, Cezar Nicuță i-a invitat pe șefii poliției din Botoșani și pe soțiile lor la o plimbare, la ceas de seară, prin Centrul Istoric.

După aproape două ore și jumătate de discuții nu s-a tras nicio concluzie.

Citeste si:

Facebook Comments