VIDEO! Procent bun de promovabilitate la BAC

Agonie sau extaz pentru absolvenții de clasa a XII a botoșăneni. Iar diferența a făcut-o doar media obținută la examenul de Bacalaureat. Rezultatele au fost afișate luni dimineață, iar cifrele oficiale arată că peste 70% dintre candidați își pot începe oficial, vacanța. Totodată, o premieră în ultimul deceniu, șapte elevi au obținut 10 pe linie la Bac.

După o săptămână de foc candidații la Bacalaureat au aflat și deznodământul. Majoritatea au răsuflat ușurați și se pregătesc să-și înceapă vacanța. După ce au văzut rezultatele și-au anunțat bucuroși prietenii, părinții, profesorii.

În acest an, conform datelor oficiale furnizate de Inspectoratul Școlar Județean, procentul de promovabilitate a fost de 70.67%. Tocmai de aceea mulți dintre elevi veniți să-și vadă notele obținute au plecat mulțumiți. Majoritatea au spus că Bacalaureatul nu a fost mare scofală.

Rata de promovabilitate, anul acesta, a fost mai mică decât anul trecut, cu două procente. Peste 800 de elevi nu au reușit să obțină media minimă de promovare, iar peste 600 au luat sub 5 la Bacalaureat, fiind înregistrate și numeroase note de 1.

Îmbucurător este faptul că șapte elevi, majoritatea de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, au luat 10 pe linie la Bacalaureat.

Citeste si:

Facebook Comments