VIDEO! Procesiune de Florii pe străzile Botoșaniului

Sfârşit de săptămână plin de evenimente pe plan religios. După procesiunea de florii de sâmbătă, în cadrul căreia zeci de preoţi şi mii de botoşăneni au pornit din Parcul Tineretului şi au străbătut la pas oraşul, duminică, de sărbătoarea Floriilor biserica Sfântul Voievod Ştefan cel Mare din Cătămărăşti a fost neîncăpătoare pentru sutele de credincioşi veniţi din tot judeţul.

În ultima zi din martie, în jurul amiezii botoşănenii s-au strâns la Biserica ”Izvorul Tămăduirii”. Cu icoane pe umeri, pătrunşi de credință și cu bucurie, oameni de toate vârstele au pornit procesiunea, care, timp de câteva ore, a urmat traseul Biserica “Duminica Mare”, Biserica “Sf. Ilie” – Biserica “Binecredinciosul Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Potrivit tradiției biblice sâmbăta dinaintea Floriilor sau a Întâmpinării Domnului este numită și Sâmbăta Învierii lui Lazăr. Pentru că învierea lui este considerată simbol al învierii neamului omenesc, în fiecare an se organizează astfel de procesiuni în întreaga țară.

Sărbătoarea a continuat şi duminică, în Cătămărăşti, unde, după slujbă, preotul paroh Emanoil Vasile Creţu şi fetele din corul vocal, îmbrăcate în port popular, au cântat şi adresat urări de Florii.

De astăzi creștinii ortodocși au intrat în Săptămâna Patimilor.Potrivit rânduielilor canonice, în această săptămână se ajunează până spre seară, iar caracteristica esențială a acestei săptămâni sunt Deniile.Luni, în Săptămâna Patimilor, se face pomenirea patriarhului Iosif, vândut de frații săi cu treizeci de arginți.

 

Citeste si:

Facebook Comments