Produse de protecţie a plantelor expirate, vândute de un botoșănean care nu avea autorizație

Produse de protecţie a plantelor expirate, vândute de un botoșănean care nu avea autorizație

Vineri 27 aprilie, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat controale la mai multe unităţi economice de pe raza municipiului Botoşani, care comercializează produse fitosanitare.

În urma activităţilor desfăşurate, la o unitate economică administrată de un bărbat de 62 de ani, au fost depistate produse de protecţie a plantelor pentru care acesta nu deţinea autorizaţie de comercializare. Mai mult, acestea aveau termenul de valabilitate expirat.

De asemenea, s-a stabilit faptul că bărbatul nu deţine registru de evidenţă şi nu are asigurate condiţii pentru depozitarea produselor respective.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii, neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri şi nesupravegherea şi neasigurarea depozitelor de deşeuri şi substanţe periculoase.

Totodată, administratorul a fost sancţionat contravenţional conform Ordonanţei 4/1995, produsele de protecţie a plantelor găsite expirate fiind confiscate.

Citeste si:

Facebook Comments