VIDEO! Produse expirate într-un magazin din Botoșani

Amendă uriaşă pentru o unitate alimentară din Botoşani, după ce inspectorii de la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor au găsit produse expirate la vânzare. Neregulile nu s-au oprit aici. În doar câteva zile, anagajaţii instituţiei au controlat alte câteva sute de societăţi comerciale şi au dat amenzi de peste 50.000 de lei.

O alimentară din municipiu a primit cea mai mare amendă. După ce au confiscat aproximativ 15 kilograme de produse din carne cu termenul de valabilitate expirat, inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au sancţionat unitatea cu 45.000 de lei. Pe lângă aceasta, angajaţii instituţiei au mai aplicat trei amenzi în valoare totală 5.100 lei şi încă patru avertismente.

Acţiunea a început în februarie şi s-a terminat pe 9 martie. Pe lângă magazine alimentare, în vizorul DSVSA au mai intrat abatoare, măcelării, carmangerii, târguri, restaurante sau depozite de alimente. Aproximativ 300 de firme au fost controlate în total în această perioadă.

Controalele nu se opresc aici, iar greul abia acum începe. Angajații de la DSVSA vor demara curând controalele specifice celor dinaintea sărbătorilor de Paşte, de la care, spun reprezentanţii insituţiei, nu va scăpa nicio firmă din judeţ

Minodora Vasilu spune că o atenție sporită va fi acordată comercianților din Piața Mare, unde se vor face controale inopinate.  Cei care sunt găsiti în neregulă riscă amenzi usturătoare.

Citeste si:

Facebook Comments