Profesioniștii care oferă iubire necondiționată celor abandonați

Oamenii care oferă un cămin năpăstuiților soartei.

Este vorba despre asistenţii maternali, cei care întind o mână de ajutor copiilor abandonaţi de părinţii. Îngerii transformați în părinți de la Direcţia generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au în grija lor 417 suflete inocente. Lipsiţi de iubirea şi afecţiunea părinţilor, copii abandonați îşi găsesc fericirea în braţele a 209 asistenţi maternali.

Fericirea asistenţilor maternali se vede pe chipul lor senin mai ales atunci când îngeraşii pe care îi au în grijă îşi găsesc familia potrivită. Când acest lucru se întâmplă, deşi sunt foarte ataşaţi de aceştia, profesioniştii de la Protecția Copilului ştiu cum să gestioneze totul, astfel încât micuţii să nu fie afectaţi emoţional.

Zâmbetul, vocea caldă, plină de iubire, dragostea nemărginită faţă de copii, grija şi calmul sunt calităţile acestor asistenţi maternali profesionişti. Grija faţă de educaţia lor şi implicarea acestor profesionişti,se vede în participarea a 33 dintre copii la Evaluarea Naţională. Alţi 5 copii din clasa a 12-a au susţinut Bacalaureatul.

Citeste si:

Facebook Comments