Profesor botoșănean prădat de un elev chiar în timpul orelor

Caz incredibil la Botoșani. Un elev i-a furat telefonul profesorului în timpul orelor. Cadrul didactic și-a lăsat pentru câteva minute bunurile nesupravegheate, iar unul dintre elevi a profitat de neatenția profesorului și i-a sustras smartphone-ul. A fost sesizat Inspectoratul de Poliție Județean și, în urma verificărilor făcute de polițiști, a fost identificat autorul furtului.

Noul comandant al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani a mai precizat că infracționalitatea în apropierea unităților de învățământ a crescut in semestrul II al anului școlar 2015-2016, față de semestrul II din anul școlar trecut.

Astfel, în primele șase luni ale anului, în unitățile de învățământ din județ s-au înregistrat 14 furturi și 12 cazuri de violență.

Majoritatea infracțiunilor o reprezintă cele de violență și care, deobicei, constau în conflicte spontane care apar între elevi în timpul pauzelor sau la ieșirea de la cursuri.

În ceea ce privește furturile, cele mai multe cazuri înregistrate sunt cele în care telefoanele mobile sunt obiectele sustrase. Polițiștii explică că aceste fapte au loc datorită neluării măsurilor corespunzătoare de către elevi și profesori pentru asigurarea securității bunurilor, pe timpul desfășurării orelor de curs, în timpul pauzelor sau când aceștia desfășoară activități în afara clasei, cât și a faptului că majoritatea regulamentelor de ordine interioară permit accesul elevilor cu telefoane mobile în incinta unităților.

 

Citeste si:

Facebook Comments