VIDEO! Program limitat la muzee, din lipsă de personal

Program de vizitare al muzeelor redus din cauza lipsei de personal. Consilierii județeni au reclamat faptul că o parte a caselor memoriale sau a muzeelor din Botoșani sunt închise și câte două zile pe săptămână. Directorul Muzeului Județean se apără și spune că are prea puțini în subordine și că nu poate încălca codul muncii privind zilele libere ale acestora.

Consilierul județean, Radu Anton, s-a arătat nemulțumit de programul muzeelor din județul Botoșani. Mai precis, acesta susține că unele case memoriale sau muzee sunt închise două zile pe săptămână, chiar și sâmbăta sau duminica, când, spune consilierul, vizitatorii și-ar putea face timp și pentru cultură. Directorul Muzeului Județean, prezent la ședință, spune că ar fi de acord să țină deschise muzeele toată săptămâna dar nu poate din cauza lipsei de personal.

Mai mult decât atât Aurel Melniciuc a precizat că deficitul este destul de mare și că nu poate să încalce codul muncii, obligându-i pe angajații existenți să muncească fără nicio zi liberă.

Discuția pe tema programului muzeelor a stârnit și neînțelegeri. Fără să-l lase să ofere explicații detaliate, vicepreședintele CJ, Dorin Birta l-a pus la colț pe directorul muzeului spunând că nu a fost informat întocmai despre situație.

În apărarea directorului de la muzeu au sărit însă consilierii județeni ai opoziției, care susțin suplimentarea posturilor de la muzeu.

După ce spiritele s-au calmat, lucrurile au rămas să fie discutate punctual și să se ajungă la o soluție privind personalul de la muzeu.

Citeste si:

Facebook Comments