VIDEO! Proiect cu deținuți la Teatrul Vasilache

VIDEO! Proiect cu deținuți la Teatrul Vasilache

Arta eliberează și aduce împreună familiile greu încercate. Iar acest lucru este posibil mai ales prin intermediul unui proiect inedit al Teatrului pentru Copii și Tineret Vasilache.

Mai precis, zeci de deținuți ai Penitenciarului Botoșani vor putea să iasă de după gratii și să-și petreacă timpul împreună cu cei mici vizionând un spectacol de teatru. Proiectul are scopul a aduce familiile împreună dar și de a oferi o clipă de eliberare prin artă celor aflați în detenție.

La Teatrul pentru copii și tineret Vasilache s-a născut din colaborarea șefilor instituției de cultură cu cei ai Penitenciarului Botoșani un proiect cu totul inedit. Deținuții încarceraţi în Penitenciar vor avea o ocazie nesperată de a petrece timpul împreună cu copii lor. Mai precis vor fi lăsați să vizioneze împreună cu cei mici spectacole la Teatrul Vasilache.

Acest proiect, spune Marius Rogojinschi, are menirea de a reuni familiile, de a păstra legăturile dintre copii și părinți în ciuda vicisitudinilor și nu în ultimul rând de a oferi prin artă un moment de libertate.

Deocamdată se perfectează acordul între Penitenciar și Teatrul Vasilache, proiectul urmând să devină realitate în cel mai scuret timp.

 

Citeste si:

Facebook Comments